У столиці України, а також у Київській області у найближчі години і до кінця доби очікуються сильні грози.

Про це попередила Державна служба з надзвичайних ситуацій на офіційному сайті.

"Увага! Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Києві та Київській області. За інформацією Укргідрометцентру, в найближчі години і до кінця доби 22 квітня гроза (І рівень небезпеки, жовтий)", - йдеться в повідомленні.

За словами рятувальників, найнебезпечнішими під час грози є розряди блискавки.

Як себе убезпечити:

- якщо ви знаходитесь вдома: закрийте всі вікна і двері, тримайтеся подалі від електроприладів, антен, проводів. Протяги притягують кульову блискавку;

- якщо ви перебуваєте в автомобілі, небезпека вам не загрожує. Але не забудьте зняти всі металеві антени з поверхні машини, які можуть притягувати до себе розряди;

- якщо ви перебуваєте на вулиці: уникайте високих дерев, металевих парканів, стін, у яких ростуть дерева.

- якщо ви опинилися в лісі: не ховайтеся від грози на узвишші. Знайдіть низькі дерева, які стоять поруч. Ховатися під одиноким високим деревом небезпечно для життя.

Крім цього, в ГСЧС відзначають, що 22-23 квітня у високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Вночі 23 квітня в західних областях на поверхні грунту очікуються заморозки 0... -5 градусів (I рівень небезпеки, жовтий).

У південних областях та в центральних областях 24 квітня також будуть заморозки на поверхні грунту 0... -5 градусів (I рівень небезпеки, жовтий).

А вночі 24 квітня в західних і північних областях, і вночі 25-27 квітня в Україні, крім півдня, очікуються сильні заморозки в повітрі від 0 до -3 градусів (II рівень небезпеки, помаранчевий).

У Київській області вночі 24-27 квітня очікуються сильні заморозки в повітрі 0... -3 градусів (II рівень небезпеки, помаранчевий).

Раніше "Нуѕеr" писав про те, що синоптик зробила прогноз погоди на Вербну неділю.

Також наш портал повідомляв, як прогнозують синоптики, прохолодна дощова погода протримається до кінця квітня.

Нагадуємо, синоптики поділилися прогнозом погоди на травневі свята.