Президент РФ Володимир Путін у середу, 21 квітня, під час послання Федеральному Збору пообіцяв асиметричну відповідь на провокації заходу.

Глава Кремля каже, що РФ поводиться стримано незважаючи на те, що її продовжують чіпляти, пише "Цензор.НЕТ".

Він заявив, що "в деяких країнах завели пренеприличний звичай - з будь - якого приводу, а найчастіше взагалі без приводу, чіпляти Росію: "новий вид спорту - хто голосніше щось скаже".

Також пообіцяв жорстку відповідь тим країнам, які будуть провокувати. "Пошкодують про скоєне так, як давно ні про що не шкодували... Я змушений це сказати - у нас вистачить терпіння, відповідальності, професіоналізму і здорового глузду при прийнятті будь-якого рішення. Але сподіваюся, що нікому не прийде в голову перейти щодо Росії так звану червону межу, а де вона буде проходити, ми буде визначати в кожному конкретному випадку самі", - заявив він.

Він запевняє, що в даній ситуації Росія поводиться стримано і досить скромно. "Ми поводимося в цьому зв'язку надзвичайно стримано - прямо без іронії скажу - можна сказати, скромно. Часто взагалі не відповідаємо не тільки на недружні акції, а й на відверте хамство", - сказав Путін і підкреслив, що РФ хоче мати "добрі стосунки з усіма учасниками міжнародного спілкування" і навіть з тими, з ким відносини останнім часом "не складаються".

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловився щодо російської агресії. За його словами не можна виключати що-небудь тому, що в порівнянні з 2014 року біля кордонів зосереджена величезна кількість озброєння.

Український уряд не виключає вторгнення з боку Росії, але коли це буде спрогнозувати точно не можуть. За його словами, зараз від України і всіх держав, які з повагою ставляться до міжнародного права, залежить стримування Путіна від подальшої агресії.

Раніше Hyser писав про те, що Зеленський публічно звернувся до Путіна з пропозицією.

Також Hyser повідомляв, що в США висловилися щодо планів Росії блокувати прохід іноземних військових кораблів у ряді районів Чорного моря.

Нагадаємо, що ойска Російської Федерації можуть прорватися в Україну з південних напрямків.