Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко порадив українцям цього літа утриматися від поїздок за кордон.

У ефірі "1+1" 20 квітня він заявив, що літо 2021 року буде нагадувати літо 2020 року.

"Літо буде нагадувати літо 2020 року. Не всі країни відкриють свої оздоровчі заклади для туристів. Тому моя рекомендація на літо 2021 року: планувати відпочинок на території України, планувати відпочинок у "зелених" зонах, у місцях, де менше скупчення людей, де можна спокійніше відпочити, не наражаючи себе на небезпеку", – сказав він.

Нагадаємо, що на 26 березня для українців були відкриті 104 країни світу, серед яких США, Канада, Бразилія, Аргентина, Великобританія, Польща, Франція та інші. З 1 квітня свої кордони для туристів з України відкрив Кіпр.

З повним списком можна ознайомитись на порталі tripadvisor.gov.ua. А інформацію про перетинання державного кордону в умовах пандемії зібрано на інформаційному сайті covid19.gov.ua.

Відомо, що пандемія коронавірусу розпочалася з Китаю. Наприкінці 2019 року стало відомо про перші випадки захворюваності на ковід. Всесвітня організація охорони здоров'я 11 березня 2020 року оголосила поширення коронавірусу пандемією.

З того самого моменту оголошення пандемії в Україні було підтверджено майже 2 мільйони нових випадків коронавірусної інфекції. Від хвороби померло 40,3 тисячі пацієнтів, одужало 1,5 млн осіб.

Раніше Hyser писав про те, що голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна пройшла пік третьої хвилі пандемії коронавірусної інфекції, але розслаблятися поки не можна, оскільки в країні ще є регіон з важкою епідеміологічною ситуацією.

Також Hyser повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський нагадав про пандемію коронавірусу звернувся до нації з проханням не порушувати правила карантину на Великдень.

Нагадаємо, що у МОЗ показали, як змінилася епідеміологічна ситуація в Україні.