У МОЗ вважають, що ситуація з коронавірусом в Україні починає стабілізуватися

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна пройшла пік третьої хвилі пандемії коронавірусної інфекції. Але розслаблятися поки не можна, оскільки в країні ще є регіон з важкою епідеміологічною ситуацією. Про це він заявив в ході брифінгу, який пройшов 20 квітня.

Глава МОЗ зазначив, що країна все ще знаходиться в третій хвилі пандемії. Однак ситуація почала трохи стабілізуватися і незважаючи на щоденний приріст нових хворих, Україна вже пройшла пік захворюваності.

За словами Максима Степанова захворюваність почала поступово йти на спад, про що свідчить статистика. Так, минулого тижня було зафіксовано майже на 13,5 тисячі нових випадків зараження менше, ніж попереднього тижня. Міністр зазначив, що бачить у цьому заслугу тих громадян, які дотримувалися правил карантину. Також поліпшується ситуація і з кількістю госпіталізацій. За даними МОЗ минулого тижня госпіталізації потребувало на 3,5 тисячі осіб менше, ніж на попередньому.

Але в той же час деякі області залишаються в "червоній" зоні карантину, оскільки там епідеміологічна ситуація все ще напружена. Максим Степанов заявив, що найгірше справи йдуть в столиці та Київській області, там зайнято 75 і 70% ліжок з киснем відповідно. Також досить напруженою залишається ситуація в Харківській, Сумській, Одеській та Миколаївській областях.

Міністр додав, що незважаючи на позитивну динаміку, розслаблятися поки не варто. Він закликав громадян сумлінно дотримуватися тих карантинних обмежень, які встановлені в їхньому регіоні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський нагадав про пандемію коронавірусу звернувся до нації з проханням не порушувати правила карантину на Великдень.

Також наш портал інформував, що у МОЗ розповіли, яким буде карантин на травневі свята і Великдень.

Нагадаємо, що у МОЗ показали, як змінилася епідеміологічна ситуація в Україні.