З 1 травня в Україні перерахують всім субсидію.

Так, з 1 травня в Україні відбудеться перерахунок всіх субсидій, які видає держава українцям як допомога на оплату комунальних послуг. А все тому що з цього періоду часу будуть введені більш суворі правила видачі цієї допомоги.

Відтепер враховуватимуть наявність двох і більше квартир і машин, доходи від депозитів, купівлю валюти та поїздки за кордон.

Про це розповів заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу "Інтер".

Таким чином нові суворі правила допоможуть повністю виключити тих людей, які і так можуть самі оплачувати собі комунальні послуги. Тому що в цій сфері спостерігається не тільки корупція, а й фальсифікація документів.

"Наприклад, маємо ситуацію, коли людина оформила субсидію, і через кілька тижнів купує валюту на більш ніж один мільйон гривень", - зазначив міністр.

Згідно з новими правилами тепер в обов'язковому порядку буде враховуватися дохід від депозитів, які є у людини. Також перевірятимуть чи відвідував людина інші країни за останній час, купував валюту або дорогоцінні метали в банку.

Крім того будуть скасовані комісії, які раніше приймали рішення щодо видачі субсидій. Музиченко пояснив, що якщо була здійснена покупка на 50 тис.грн і більше, то субсидію призначати не будуть. Також додав, що є обмеження на власників двох квартир і двох машин.

Також українців просять не намагатися обдурити державу і не приховувати свій справжній дохід. Тому що все одно через час все стане зрозуміло і тоді людина понесе покарання. Його зобов'яжуть повернути всю раніше отриману субсидію.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні перерахують субсидії за суворими правилами, кому не пощастить.

Також писали, що Зеленський закликає українців поквапитися, на кону офіційні виплати, заяву.

Нагадаємо, що українцям видадуть пенсії по-новому, список змін.