Синоптики поділилися прогнозом погоди на травневі свята.

Половина весни вже позаду, але теплих днів за цей час видалося не так багато. Так, повідомляється, що і на травневі свята по-справжньому весняної погоди не передбачається. Незважаючи на те, що найближчими днями очікується невелике потепління, після цього в країні знову похолодає. Про це пише "Оглядач".


З цього приводу висловилася завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова. За її словами, найближчі 4-5 днів будуть трохи теплішими, ніж до цього. Так, наприклад, якщо останні дні температура повітря була не більше +10, то на цьому тижні очікується потепління до +15... +17 градусів.

У разі хмарності температура буде становити на 3-4 градуси нижче. Водночас на травневі свята сильного тепла не передбачається, на відміну від опадів, яких в травні буде в достатній кількості.

Синоптики обіцяю багато опадів і похолодання в травні, фото: КП в Україні

Зокрема, на травневі свята температура буде вищою, ніж зараз, але вона все одно не прогріє більше ніж до +13 градусів. В цілому погодні умови будуть такі ж, як і 19- 20 квітня. 2-3 травня може бути трохи тепліше, а ось вже 8-9 травня можливе незначне похолодання.

Також у травневі свята очікується хмарність, через що сонця практично не буде видно. При цьому ще можливі і опади, правда не сильні.

Раніше "Hyser" писав про те, стало відомо, в яких регіонах розбушується негода.

Також наш портал повідомляв, що грози і дощі зададуть прочухана українцям на початку тижня, а тому теплі речі поки далеко краще не ховати.

Нагадуємо, що українців попередили про заморозки і мокрий сніг, які, що, примітно, зовсім невластиві весні.