З 1 липня в Україні відкриють ринок землі, але експерти радять не поспішати з продажем своїх ділянок.

Для пояснення, зараз вартість одного гектара землі в Україні варіюється в межах 30 тис.гривень, але все може змінитися після відкриття ринку. Зокрема, очікується, що ціни на земельні ділянки можуть поступово помітно зрости до 10-15 тис.євро за гектар, як у деяких інших країн. Про це пише "Сьогодні".

українців здивували цінами за гектар землі після відкриття ринку, фото: YouTube

Справа в тому, що в європейських країнах постійно спостерігається подорожчання земельних ділянок. Так, наприклад, в Німеччині місцями за гектар готові віддати 50-60 тис. євро, але варто розуміти, що такі ціни склалися за роки ринкових відносин.

У найближчих же наших сусідів ціна за гектар становить приблизно від 10 до 15 тис. євро, але вона теж з кожним роком зростає. Саме з цієї причини фахівці і не радять українцям поки поспішати з продажем своїх ділянок, а трохи почекати.

прийде час і українська земля коштуватиме чималих грошей, фото: YouTube

В першу чергу в 2021 році варто зайнятися легалізацією відносин, які формувалися багато років. Якщо землю взяли в оренду на 50 років, то потрібно говорити про припинення договору оренди та укладення договору купівлі-продажу, де буде прописана фактична вартість землі, яка повинна бути не нижче нормативно-грошової оцінки.

До всього іншого варто відзначити, що хоч закон про відкриття ринку землі був прийнятий Кабміном ще рік тому, щоб він остаточно запрацював потрібно узгодити ряд інших законів.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли, як отримати пай, що належить усім.

Також наш портал повідомляв, що експерти розповіли, хто і як зможе купувати земельні ділянки в селах після відкриття ринку землі.

Нагадуємо, що українцям пообіцяли роздати нові земельні ділянки.