З'явилася інформація щодо ще одного короткого робочого тижня для українців.

Це говорить про те, що травневі свята ще не закінчились і буде нова можливість вибратися на пікнік. Адже після вихідних з нагоди Дня Перемоги в Україні очікується ще один скорочений робочий тиждень. Про це пише "РБК-Україна".


Таким чином, українцям пообіцяли чотириденний робочий тиждень, який триватиме з вівторка, 11 травня, до п'ятниці, 14 травня. А ось з 8 по 10 травня будуть вважатися вихідними, що пов'язано з перенесенням недільного вихідного, 9 травня, на понеділок.

Справа в тому, що згідно із законом, в тому випадку якщо святковий або неробочий день припадає на вихідний день, то вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Варто відзначити, що не так давно, у вівторок, тільки завершився попередній короткий робочий тиждень.

З нагоди святкування Великодня 2021 українці отримали вихідні з 1 по 4 травня.


Однак це ще не все, оскільки наступного місяця українців знову порадують додатковими вихідними, пов'язаними зі святами. Так, знову чотириденний робочий тиждень очікується в середині червня: вихідний день у неділю, 20 червня, буде перенесений на понеділок, 21 червня.

Адже 20 червня в Україні відзначатиметься велике православне свято Святої Трійці. Правда в підсумку все одно доведеться відпрацьовувати деякі перенесені робочі дні.

До слова, цього року в Україні з 365 календарних днів працювати доведеться тільки 250. Це не може не радувати, адже часу для відпочинку буде достатньо.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про перенесення робочих днів.

Також наш портал повідомляв, що українські музиканти виконали композицію до Великодня 12 мовами світу.

Нагадуємо, що стіл шахтарів з "ДНР" на Великдень ошелешив соцмережі.