У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Черкаській області, вона ризикує потрапити в "червону" зону.

Нарізі цей регіон перебуває в "помаранчевій" зоні, але через останні епідеміологічні показники це питання влада може переглянути. Відповідною інформацією з цього приводу поділився Telegram-канал "Коронавірус в регіонах".


Таким чином, в МОЗ вивчили дані щодо ситуації в регіонах з коронавірусом - і Черкаська область цілком може опинитися в "червоній" зоні. Це обумовлено тим, що в області перевищено показник по виявленню випадків інфікування, а відсоток епідпорогу становить 146,1%, в той час, як цільовий показник - 100%.


Тим часом у "червоній" зоні перебувають: Житомирська, Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області. До недавнього часу і Київ значився в цьому списку, але з урахуванням поліпшення ситуації його перевели в "жовту" зону.

Однак варто відзначити, що незважаючи на це, з 1 травня в столиці було прийнято рішення впровадити правила "помаранчевої" зони. З суботи в місті послабили суворі карантинні обмеження.

До слова, станом на 5 березня всього в Україні налічується 2,14 млн випадків інфікування китайським коронавірусом. Вдалося поправитися від цієї хвороби 1,74 млн людині, а ось 46 781 пацієнту так і не вдалося впоратися з тяжкими наслідками COVID-19.

Влада не перестає нагадувати українцям про важливість дотримання елементарних запобіжних заходів у вигляді носіння маски в громадських місцях і дотримання дистанції в 1,5 метра.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли, в яких місцях відбувається моментальне зараження COVID-19.

Також наш портал повідомляв, що МОЗ оновило список карантинних зон.

Нагадуємо, що у Києві дозволено після скасування локдауну, а які заборони залишилися.