"Червону" карантинну зону незабаром зможуть покинути ще чотири області України. Однак лише в тому випадку, якщо поліпшення епідситуації у них збережеться.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у вівторок, 4 травня, за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так з "червоної" зони карантину зможуть вийти Запорізька, Полтавська, Хмельницька та Чернігівська області.

"Поліпшення епідситуації спостерігається також у Запорізькій, Полтавській, Хмельницькій та Чернігівській областях. При збереженні позитивної динаміки, ці регіони можуть вийти з "червоного" рівня епідемічної небезпеки вже протягом найближчих днів", — йдеться в заяві головного санлікаря.

Варто відзначити, що з середи, 5 травня, з "червоної" карантинної зони вийшла Житомирська область. Регіон "перевели" в "жовту" зону.

Станом на ранок 5 травня в "червоній" зоні знаходяться Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.

8 регіонів знаходяться в помаранчевій зоні. Мова про Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську, Луганську, Рівненську, Тернопільську та Черкаську області.

Київ і Київська область, а також Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Херсонська, Житомирська та Чернівецька області - в "жовтій" зоні.

Додамо також, що станом на ранок 4 травня в Україні зафіксовано 2 472 нових випадків захворювання COVID-19, одужали – 7 815 осіб, померло 166 пацієнтів. За весь час пандемії в Україні коронавірус виявили у 2 088 410 осіб, з них одужали 1 689 630 осіб, померли 44 916 українців.

З 24 лютого в Україні проти COVID-19 прищепили 756 022 людини, з них 290 осіб вже отримали обидві дози вакцини.

Раніше "Нyser" писав про те, що у МОЗ звернули увагу на те, що "жовтих" зон стало більше.

Також наш портал повідомляв, українцям розповіли, в яких місцях відбувається моментальне зараження ковідом.

Нагадуємо, у МОЗ прогнозують нову хвилю захворюваності.