Українцям розповіли більше про накопичувальну пенсійну систему.

Уряд вже давно подумує впровадити її в нашій країні. Однак, як стало відомо, її хочуть зробити не добровільною, як говорилося раніше, а обов'язковою. Тобто українців фактично змусять частину зарплати направляти на накопичення, пишуть "Факти".


На цей рахунок висловився колишній міністр соціальної політики Андрій Рева, розкривши ці та інші нюанси накопичувальної пенсійної системи. За його словами, в Україні самому збирати собі на пенсію можна з 2004 року.

Однак уряд тепер планує ввести обов'язкову накопичувальну систему. Добровільне накопичення як і раніше буде доступно, але буде ще й обов'язкове. Примітно, що відповідний законопроект з 2019 року лежить в парламенті і нещодавно в черговий раз був відправлений на доопрацювання.


До речі, варто відзначити, що в процесі доопрацювання документа в нього була додана норма про те, що акумулювати пенсійні внески громадян будуть недержавні пенсійні фонди. Для пояснення, замість державного Пенсійного фонду України гроші будуть перераховуватися недержавними, яких в нашій країні існує близько 63.

Рева підсумував все вищесказане тим, що базовий закон передбачав спрямування грошей саме до державного пенсійного фонду, а тепер у разі затвердження згаданого законопроекту, ці кошти надходитимуть до недержавних пенсійних фондів. Правда людина матиме право його вибрати самостійно.

Раніше "Hyser" писав про те, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна спантеличила заявою про пенсії і зарплати в Україні.

Також наш портал повідомляв, що пенсії знову зростуть, але не для всіх. Так, відомо, кому чекати надбавку.

Нагадуємо, що українцям двічі підвищать пенсії до кінця року. Вже озвучено дати і суми.