У Верховній Раді готують масштабну реформу в податковій сфері

Нардеп від фракції "Слуга народу" та голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що в парламенті працюють над масштабною податковою реформою. Передбачається, що українцям компенсуватимуть частину сплачених податків, але натомість уріжуть кількість субсидіантів і зменшать розмір соціальної допомоги. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

Галина Третьякова зазначила, що суть реформи полягає в тому, щоб система оподаткування домогосподарств була на одному рівні зі спрощеною, але при цьому не потребувала реєстрації. Підкреслюється, що держава після підведення підсумків року буде компенсувати частину податків тим сім'ям, які не дотягують до прожиткового мінімуму. Виплачувати хочуть ПДФО з зарплати, депозитів, соцдопомоги і так далі.

Народний депутат зазначила, що така система не є нововведенням у світі і діє в багатьох країнах, причому досить успішно. Також вона зазначила, що часткове повернення сплаченого податку дозволить громадянам мати більше грошей на руках. А це в свою чергу створить умови для того, щоб скоротити соцдопомогу і кількість одержувачів субсидій, які фінансуються, в тому числі, з податків, що надходять до бюджету. Тобто держава перестане ганяти гроші по колу, а безпосередньо надасть їх громадянам замість субсидій і соцдопомоги.

Ще позитивний момент цієї реформи полягає в тому, що українці будуть менше ховати від держави свої доходи, оскільки будуть розуміти, що частина сплаченого податку буде повернута. Також Третьякова зазначила, що реформа не вимагає багато грошей, тому "удару" по державному бюджету не буде.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Міністерстві соціальної політики розповіли про нову пенсійну реформу.

Також наш портал інформував, що українців змусять заплатити податки за свої квартири.

Нагадаємо, що українських водіїв зобов'яжуть платити новий податок.