Експерт заявляє, що російські збройні сили зосереджують війська в Криму

Російська Федерація, схоже, не бажає послаблювати свій вплив на території окупованого Донбасу та анексованого півострова Крим. На Донбасі, наприклад, російські війська випробовують нову зброю, наприклад, засоби радіоелектронної боротьби. Про це інформаційному порталу "OBOZREVATEL"розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він розповів, що на окупованому сході України наші військові постійно виявляють нові зразки озброєння РФ, випробовувані в бойових умовах або в умовах, максимально до них наближених. Зокрема, мова йде про розробки в сфері радіолокації, засоби радіоелектронної боротьби, станції спостереження і так далі.

Експерт звернув увагу на те, що враховуючи, наскільки багато сил і засобів Російська Федерація збирає на кордоні з Україною, відбувається епізод справжньої холодної війни між Росією і Заходом.

Цей конкретний епізод є відповіддю на минулий, в якому взяло участь НАТО своїми навчаннями, які відбулися в Балтійському і Чорному морі, основною метою яких було відпрацювання блокування Криму і Калінінграда для припинення можливості поширення військового конфлікту з цих областей.

Діями, які Росія робить на кордоні з Україною, вона хоче, по-перше, показати свої наміри НАТО, а по-друге — залякування України і примус до виконання Мінських домовленостей в контексті, зручному Кремлю.

Експерт побоюється, що російські війська залишаться біля України на постійній основі, враховуючи, наскільки багато туди було відправлено сил.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як і у Путіна плани на Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США припинили видачу всіх віз, крім дипломатичних, громадянам Росії.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явилася інформація про те, що Російська Федерація стягує більше військ до Криму.