Леонід Кравчук розповів, як обійти Кремль на переговорах щодо Донбасу

Україна має всі шанси обійти главу РФ на переговорах по Донбасу. Як це зробити розповів перший президент і глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі програми "реальна політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Україна 24".

Леонід Кравчук зазначив, що будь він на місці президента, рік тому ні за що б не пішов на зустріч з Путіним, проте зараз його думка змінилася і він хотів би почути відповідь глави Кремля на одне питання. Леонід Кравчук нагадав, що існує "нормандський" формат, в який входять лідери чотирьох країни, зокрема і президент Росії. Перший президент зазначив, що в рамках "нормандського" формату варто поставити питання про виконання домовленостей по Донбасу.

"Я хотів би почути, а що скаже Путін, тому що вчора він погодився з тим, що є такий формат, і приймає обов'язкове рішення - і він що, відмовляється від того, що сам запропонував? Тут вже є момент взяти Путіна за те місце, яке болить", - сказав Кравчук.

Варто відзначити, що президент України Володимир Зеленський нещодавно звернувся у своєму відеозверненні до Володимира Путіна з пропозицією зустрітися на Донбасі, де йдуть бойові дії. На такий крок глава держави пішов у зв'язку із загостренням ситуації на сході країни. Однак російський президент запрошення не прийняв і у відповідь запросив українського президента до Москви. Однак, у Зеленського вважають, що зустріч повинна відбутися на нейтральній території і їхати для переговорів в країну, яка є агресором неприйнятно. Незабаром Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну альтернативний варіант: зустрітися у Ватикані. Президент України, що це місце ідеально підійде для таких важливих переговорів.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Байдена приголомшили заявою щодо ситуації на кордоні України.

Також наш портал інформував, що глава МЗС РФ Сергій Лавров зробив заяву про війну з Україною

Нагадаємо, що Володимир Зеленський зробив тривожну заяву про атаку на Україну.