В Україні різко зіпсується погода

Українці кілька днів раділи теплій весняній погоді, однак з понеділка, 3 травня в країну увірветься чергове похолодання з сильним вітром. У зв'язку з негодою в деяких регіонах вже оголосили штормове попередження. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Після недовгого потепління в Україну знову йде похолодання. Найсильніше зниження температури відчують жителі західних регіонів, там стовпчики термометрів опустяться як мінімум на 10 градусів. Денна температура складе близько 10-12 градусів вище нуля, але без опадів. Також похолодання відчують жителі Житомирської, Вінницької областей та Києві, там стовпчики термометрів піднімуться не вище 13-15 градусів.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Решті ж регіонів з погодою пощастить. У південних, центральних і східних областях вдень очікується до 22 градусів тепла. Парасолі знадобляться лише жителям Запорізької та Дніпропетровської областей, там очікуються дощі з грозами.
Разом з тим жителів столиці попередили про негоду і оголосили штормове попередження. Відповідне повідомлення опублікувала пресслужба КМДА. Відзначається, що в понеділок, 3 травня в Києві очікуються пориви вітру до 15-20 метрів в секунду, оголошено I рівень небезпеки, жовтий.
Киянам дали кілька порад, як убезпечити себе під час негоди. Так, людям рекомендували щільно закрити всі вікна і прибрати з балконів будь-які предмети, які можуть випасти назовні, адже вони можуть травмувати перехожих. Опинившись на вулиці рекомендується триматися якнайдалі від дерев, рекламних щитів, а також ліній електропередачі. Також в разі сильного вітру краще перечекати негоду в найближчому будинку.