В Україні можуть подорожчати інтернет-послуги у зв'язку з введенням мита на імпорт кабелів

Ціни на інтернет-послуги в Україні незабаром можуть злетіти через введення мита на імпорт кабелів. Відтепер виробникам і дистриб'юторам продукції з інших країн доведеться додатково оплачувати 23,5% від вартості кабелів при їх експорті. Відповідно це відіб'ється на ціні за інтернет-послуги. Про це повідомляє портал from-ua.

У Міністерстві цифрової трансформації підкреслили, що введення податку на кабелі негативно відіб'ється на ринку інтернет-послуг. Зокрема це може призвести до монополії на ринку, а також дефіциту продукції в країні. Також це збільшить навантаження на бюджет і відбитися на ціні підключення до швидкісного інтернету.

У Мінцифри прогнозують, що в результаті український ринок кабельної продукції може стати менш конкурентним. Відзначається, що в Україні виготовляються деякі види продукції, однак цих обсягів недостатньо, щоб забезпечити всю країну, тому без імпортних кабелів обійтися не вийти. Україні доведеться їх закуповувати навіть за завищеною ціною.

У планах уряду реалізувати цього року проєкт "Інтернет-субвенції", в рамках якого буде проведено швидкісний інтернет у найвіддаленіші села країни. На проєкт було виділено 500 мільйонів гривень, однак цей процес може значно сповільнитися у зв'язку з подорожчанням обладнання.

До слова, в Україні також хочуть встановити ліміти на швидкість інтернету, які в нашій країні вже застаріли. Такий крок дозволить поліпшити якість покриття, а також збільшить швидкість завантаження вебсторінок.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців змусять заплатити податки за свої квартири, квитанції прийдуть вже через два місяці.

Також наш портал інформував, що в уряді хочуть прийняти закон, який зобов'яже українців віднести всі їхні заощадження в банк і сплатити з них податок у розмірі 5%.

Нагадаємо, що у Міністерстві фінансів хочуть оподатковувати автомобілі, середньоринкова ціна яких перевищує 200 мінімальних зарплат.