МОЗ оновило список карантинних зон в Україні

Незважаючи на те, що Україна почала поступово виходити з третьої хвилі пандемії коронавірусу, епідеміологічна ситуація в деяких областях продовжує бути напруженою. Так, 1 травня Міністерство охорони здоров'я оновило перелік карантинних зон. Які регіони залишаються самими небезпечними, а де захворюваність пішла на спад, говориться в даних опублікованих на сайті МОЗ.
Складна епідеміологічна ситуація все ще тримається в семи областях, серед яких Полтавська, Житомирська, Хмельницька, Сумська, Запорізька, Чернігівська та Харківська області. Всі вони знаходяться в "червоній" зоні, де заборонена робота ТРЦ, розважальних закладів, обмежена робота громадського транспорту, а кафе і ресторани працюють тільки на винос. Трохи краща ситуація із захворюваністю йде в Донецькій, Рівненській, Дніпропетровській, Луганській, Черкаській, Кіровоградській, Волинській та Тернопільській областях, які знаходяться в "помаранчевій" зоні. Найкраща епідеміологічна ситуація на сьогоднішній день спостерігається в Закарпатській, Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Львівській, Чернівецькій, Херсонській, Івано-Франківській областях. Також до них приєдналася Київська область і місто Київ, яке напередодні покинуло "червону" зону карантину.
Однак травневі свята і Великдень можуть незабаром різко змінити епідеміологічну картину в країні. Напередодні глава МОЗ Максим Степанов заявив, що вже через три-чотири тижні після свят українці побачать наслідки. Міністр зазначив, що під час свят мобільність українців збільшується, а разом з тим прискорюється і поширення коронавірусної інфекції, тому ближче до літа очікується черговий спалах захворюваності.