В Одесі вшановують пам'ять загиблих під час подій 2 травня 2014 року

У неділю, 2 травня, виповнюється 7 років з дня трагічних подій у Одесі, які відбулися в 2014 році. Тоді в результаті зіткнень між громадянами, які підтримували Євромайдан і проросійськими активістами загинули десятки людей. Про це повідомляє telegram-канал "Підслухано Одеса".

Повідомлення. Фото: скріншот telegram
Повідомлення. Фото: скріншот telegram

2 травня 2014 року відбулися події, які зараз називають "Одеською трагедією". Тоді в результаті збройних зіткнень на Грецькій і подальшої пожежі в Будинку профспілок загинуло 48 осіб. Крім того 250 осіб були травмовані.

У зв'язку з днем жалоби в Одесі буде обмежено рух автотранспорту на низці вулиць, зокрема на Середньофонтанській, Канатній, Пироговській, Преображенській, Соборній площі та італійському бульварі. Крім того вносяться зміни в роботу громадського транспорту в районі Куликова поля і Соборної площі, які будуть діяти з 7 ранку і до завершення заходів.

Також у зв'язку з річницею "Одеської трагедії" правоохоронців перевели в посилений режим роботи. Поліцейські охороняють Куликове поле і Соборну площу в Одесі. Відзначається, що на вході на Куликове поле встановлені "фільтраційні" пункти, де перевіряють всіх відвідувачів на наявність заборонених і небезпечних предметів. Також попередньо територія була перевірена вибухотехніками, щоб уникнути надзвичайних подій.

Крім того, поліцейські закликають не забувати про пандемію коронавірусу і дотримуватися правил карантину, зокрема дотримуватися соціальної дистанції і обов'язково надягати захисні маски.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Одесі стався потужний вибух в результаті якого постраждали люди.

Також наш портал інформував, що в Одесі розшукується особливо небезпечний чоловік, який мало не звільнив дітей.

Нагадаємо, що в Києві напередодні Великодня стався загадковий випадок. Сім'я з трьох осіб, а також медики прибулі за адресою, отруїлися невідомою речовиною.