Українець створив унікальний електромобіль на базі "Запорожця"

На дворі вже 2021 рік і здавалося б що "Запорожець"не здатний конкурувати ні з одним сучасним автомобілем. Однак житель Кропивницького довів зворотне, змайструвавши електрокар на базі ЗАЗ-965. Про це інформує портал auto.24.

Чоловік не мав на меті прославитися за рахунок модернізації "Запорожця", а просто хотів створити для себе електромобіль на кожен день. Автолюбитель придбав старенький горбатий "Запорожець" і почав поступово перетворювати на електромобіль мрії.

Електромобіль ЗАЗ. Фото: auto.24tv.ua
Електромобіль ЗАЗ. Фото: auto.24tv.ua

Чоловік власноруч зробив двигун і склав батарею використовуючи частини тягового акумулятора від Nissan Leaf. При цьому автентичний вигляд повністю зберігся, чоловік змінив лише корму. Одержаний електромобіль міг проїхати на одному заряді 55 кілометрів влітку і 30 кілометрів взимку.
Однак такий розклад автолюбителю не сподобався і він вирішив удосконалити"Запорожець". Відзначається, що він повністю переробив підвіску і ведучий міст, щоб вони могли "подужати" великий крутиться момент електродвигуна. При цьому майстер не став кардинально переробляти батарею, зберігши її невеликі розміри. Мотор знову довелося робити самостійно, оскільки він повинен був працювати на невелику робочу напругу.

Електромобіль ЗАЗ. Фото: auto.24tv.ua
Електромобіль ЗАЗ. Фото: auto.24tv.ua

Але і цей варіант автомобіля не став остаточним. Незабаром умілець зрозумів, що для справжньої динаміки потрібно повномасштабна батарея і потужний двигун. Тому третій варіант електричного "Запорожця" отримав штатний двигун від Nissan Leaf. Старання чоловіка все-таки увінчалися успіхом. 52-річний "Запорожець" вдається розігнати до 100 кілометрів на годину всього за 6,43 секунди.