Компанія "Укрзалізниця" планує до кінця року підняти ціни на квитки на 16%.

Так, в "Укрзалізниці" снов анонсування подорожчання квитків на потяги. При тому, що розуміти вартість будуть кожен місяць на 2%, щоб до кінця цього року загальне подорожчання склало 16%. Вже був опублікований відповідний наказ N561/36183.

Наказ під назвою "Про затвердження Змін до тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажного багажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні" опубліковано на юридичному порталі Лігазакон.

У законі зазначено не тільки про збільшення ціни на квитки, а й інші нормативи. Тому українцям вже зараз варто приготуватися до того, що подорожі стануть ще дорожчими. Хоча зараз в країні адаптивний карантин все одно поїзди ходять.

"До визначеної у попередньому періоді, вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних, купейних вагонах з 4-місними купе та м'яких вагонах з 2-місними купе (далі - СВ) поїздів внутрішнього сполучення відповідно до розділу II цих тарифів щомісяця, починаючи з 01 Травня 2021 року по 31 грудня 2021 року включно, застосовується коефіцієнт індексації 1,02", - йдеться в опублікованому документі.

Раніше в компанії заявили про те, що тепер будуть строго стежити за тим, як пасажири дотримуються правил карантину. Якщо хтось буде їх порушувати, то можуть навіть зняти з поїзда. Тому що безпека зараз понад усе. І про це кожному мандрівникові варто пам'ятати. Обов'язково при собі потрібно мати захисну медичну маску і антисептик. Також потрібно дотримуватися соціальної дистанції, яка становить мінімум 1,6 метра. Це дуже важливо для збереження здоров'я.

Раніше Hyser писав про те, що одна з областей покинула "червону зону", що тепер буде знову працювати.

Також писали, що "Укрзалізниця" на свята запускає додаткові поїзди.

Нагадаємо, що в Україні можуть повністю зупинити всі потяги, що сталося.