Великдень, або Світле Христове Воскресіння - найочікуваніше свято для багатьох християн.

Цього року Великдень відзначатиметься 2 травня. З цим днем пов'язано багато традицій, вірування і заборон. Про них потрібно кожному православному знати. Саме свято символізує воскресіння з мертвих Ісуса Христа, який прийняв смерть за гріхи людей і їх порятунок від страшних Бід.

У цей день закінчується Великий піст. Згідно з Писаннями Ісус воскрес на третій день. Перші, хто про це дізналися, були жінки-мироносиці, які йшли до печери, де було заховано тіло Христа, щоб за звичаями того часу намазати його запашними маслами. Але замість Ісуса вони побачили там ангела, який повідомив їм про Його воскресіння.

Безпосередньо святкування починається з участі у святковому Великодньому богослужінні, яке відбувається в ніч на Великдень. Віруючі за традицією беруть з собою кошики зі всякими смаколиками.

У день Великодня віруючі славлять спасителя і вітають один одного словами "Христос Воскрес". День потрібно починати з трапези, яка складається з паски, писанок і великодніх яєць. Після вже можна їсти і інші приготовані страви.

У цей день категорично заборонено важко працювати. Також не можна лаятися.

Заборонено викидати залишки освячених продуктів, наприклад, шкаралупу від писанок і крашанок. Її краще спалити, закопати або згодувати птахам.

Не можна в цей світлий і радісне свято сумувати, сваритися, сперечатися, лихословити або засуджувати кого-небудь іншого. Краще всі свої думки направити на світле майбутнє і помолитися. Не варто на Великдень відвідувати кладовище. Також не можна в цей день гадати і проводити різні ритуали, які ніяк не пов'язані з православ'ям.

Раніше Hyser писав про те, що у мережі розповіли, де можна подивитися священне Богослужіння, яке проходитиме в Лаврі.

Також писали, що в Україну прибув Благодатний вогонь.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які можна взяти з собою до церкви.