Голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан розповів українцям, які місця є найбільш небезпечними за рівнем інфікування коронавірусною інфекцією.

За його словами цим словами є закриті приміщення і транспорт, вважає голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, пише Телеграм-канал ПРАВДА UA.

"Сьогодні найчастіше хворіють там, де виявляють інфікованого коронавірусом і де не можна провести обмежувальні заходи. На другому місці організовані колективи в яких не дотримуються протиепідемічні заходи. Зокрема ігнорують маски, антисептики", - зазначає Рубан.

Рубан каже, що найчастіше інфікування відбувається в місцях з поганою вентиляцією або там, де вона не працює зовсім. Також з легкістю можна заразитися ковідом в громадському транспорті, адже саме 30% всіх підтверджених випадків припадає саме на транспорт.

Що стосується закінчення жорсткого карантину в Києві, то Рубан сказав, що це буде рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Києва. На засіданні розглянуть показники захворюваності, дотримання протиепідемічних заходів тощо. "Її рішення буде залежати від ситуації", - зазначив Рубан.

Як захистити себе від коронавірусу?

Перш за все необхідно ретельно мити руки з милом і робити це не менше 20-40 секунд. А також їх дезифікувати спиртовим настоєм не менше ніж 40%.

Важливо тримати дистанцію близько 1,5 метрів від сторонніх людей, а особливо від тих, хто кашляє.

Не можна вживати в їжу сире м'ясо-термічно обробляйте будь-яке м'ясо, м'ясну продукцію і яйця.

Не торкайтеся свого обличчя брудними руками. Під час кашлю прикривайтеся серветкою або хусточкою.

По поверненню додому дезінфікуйте предмети побуту - це мобільний телефон, окуляри, сумка.

Зміцнюйте свій імунітет.

Раніше Hyser писав про те, що Ляшко розповів, які області вийдуть з "червоної" зони.

Також Hyser повідомляв, що з суботи, 1 травня, в Києві послаблюють карантин.

Нагадаємо, що пік третьої хвилі пройдено.