У Кремлі поділилися своїми припущеннями на тему того, хто може бути причетний до спроб влаштувати державний переворот в Білорусі і прибрати Лукашенко.

Адже крім державного перевороту в Білорусі, було скоєно напад на "президента" Олександра Лукашенко, який вирішив захопити владу в Республіці. На цей рахунок висловився прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише "Цензор.НІ".


За його словами, до цього може бути причетна зарубіжна держава, правда яка саме, він уточнювати не став. Однак зробив неоднозначні натяки на те, що в цьому всьому може бути замішано США.

Пєсков зазначив, що зробив висновки щодо того, що було втручання з іншої країни по тому, які масштаби мала змова, про яку нещодавно заявили російська і білоруська сторони. Чиновник вважає, що хотіли не просто усунути Лукашенка і взяти в заручники членів його сім'ї, а й блокувати енергосистему цілої країни.

прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков про те, що відбувається в Білорусі, фото: Українська правда

Також Пєсков акцентував увагу на тому, що без підтримки і допомоги "держави Ікс" такі дії неможливо ні виконати, ні спланувати. Поки він не може напевно говорити про те, що президент США Джо Байден знав про все це, але у Росії є своє розуміння рівня американського залучення в ситуацію, пов'язану з Білоруссю.

Варто відзначити, що слова Пєскова нічим не підтверджуються і сам він ніяких доказів щодо причетності США до подій в Білорусі поки не надав.

Раніше "Hyser" писав про те, що Олександр Лукашенко розповів, кого підтримає у разі війни Росії з Україною.

Також наш портал повідомляв, що у Зеленського розповіли, чи запросять Путіна до Києва.

Нагадуємо, що у Росії зробили гучну заяву щодо "навчань" в Криму.