Епідеміологічна ситуація в Україні значно покращилася. У зв'язку з цим багато українських областей виходять з "червоної" карантинної зони, деяким регіонам пощастило потрапити в "жовту" зону карантину.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Так станом на 29 квітня в "жовту" зону входять вже сім областей: Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Херсонська та Чернівецька.

Варто зазначити, що Вінницька область перейшла в "жовту" зону 29 квітня. До цього вона перебувала в помаранчевій.

Водночас "червоними" поки залишаються місто Київ і Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.

Решта регіонів - в "помаранчевій" зоні.

Як відомо, до кінця цього тижня з "червоної" зони карантину можуть вийти ще 7 областей. Про це заявив на брифінгу керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко.

Експерт зазначив, що це може бути Житомирська, Запорізька, Київська Миколаївська, Чернігівська, Харківська і Полтавська області.

До виходу з "червоної" зони далеко Хмельницькій та Сумській областям.

До слова, у Києві послаблять карантинні обмеження з 1 травня. Про це 28 квітня повідомив на брифінгу мер міста Віталій Кличко.

Додамо, за добу 28 квітня в Україні діагностували 11 627 випадків захворювання-19, при цьому 387 хворих померли, а 18 442 людини одужали. Найбільше хворих на COVID-19 за добу виявлено в Києві, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій та Львівській областях.

За весь час епідемії коронавірусу в Україні зареєстровано 2 059 465 хворих COVID-19, з них 1 635 333 одужали, 43 778 – померли. Проведено понад 9,3 млн ПЛР-тестів.

Раніше "Нyser" писав про те, що з суботи, 1 травня, в Києві послаблять суворі карантинні обмеження.

Також наш портал повідомляв, Максим Степанов заявив, що пік третьої хвилі коронавірусної інфекції пройдено.

Нагадуємо, у МОЗ прогнозують нову хвилю захворюваності.