Підвищити середню пенсію до 5,5 тис. грн можна за три кроки.

Виходить, що це цілком досяжна мета, але для цього влада повинна зробити певні кроки заради її досягнення. Відповідною інформацією з цього приводу поділився народний депутат партії "За Майбутнє" Сергій Лабазюк, повідомляє "ТСН".

Стало відомо, як моно підвищити пенсію до 5500 грн, фото: Слово і Діло

На сьогодні, за даними парламентарія, 77% українських пенсіонерів, а це приблизно 8,6 млн осіб живуть бідно, іншими словами виживають, оскільки їм не вистачає коштів навіть на продукти харчування. Але ж ці люди важко працювали і багато зробили для нашої країни, зазначив Лабазюк.

Їм і так непросто вижити на ті гроші, що вони отримують, а за останній рік ще й зросли ціни на комунальні послуги, продукти харчування та товари першої необхідності. При цьому влада чомусь все одно передбачає в бюджеті прожитковий мінімум і мінімальну пенсію на рівні минулого року -1 тис. 769 грн. За словами Лазабнюка, ця сума дуже мала на сьогодні.


Він упевнений, що така ситуація склалася з тієї причини, що в 2014-2018 роках перестали проводити індексацію мінімальної пенсії і заробітної плати.

Сформовані умови партія "За Майбутнє" вважає неприпустимими, але все ще можна змінити. Для цього вони пропонують почати негайно робити дієві кроки щодо поліпшення пенсійного забезпечення громадян:


Сергій Лазебнюк не сумнівається, що кошти для здійснення всього цього у держави є.

Раніше "Hyser" писав про те, що пенсіонерів готують до нового колапсу.

Також наш портал повідомляв, що у Мінсоцполітики розповіли, кому пенсії як і раніше будуть доставляти за місцем проживання.

Нагадуємо, що в Україні готують ще одну пенсійну реформу, після якої багато що зміниться.