Жінкам та особам, які фактично спостерігають за дитиною, розповіли, як отримати відпустку до трьох років

Згідно з українським законодавством, мати новонароджених або особам, які за фактом доглядають за дитиною покладено відпустку до досягнення дитиною трьох років. Про те, як отримати цю відпустку розповів інформаційний портал "Кадровик-01".

Так, повідомляється, що відпустка для догляду за дитиною надає за заявою жінки в повному обсязі або частково в рамках встановленого періоду і оформляється розпорядженням власника або уповноваженого органу.

Таким чином, відпустка може надаватися або на певний період, позначений жінкою в заяві, так і до моменту досягнення дитиною трирічного віку. До заяви жінці необхідно додати копію свідоцтва народження дитини. У самій заяві необхідно позначити, береться відпустка на певний термін або до досягнення дитиною трирічного віку. Важливим моментом є те, щоб назвати відпустку правильно — це відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Примітно, що навіть якщо жінка планує взяти відпустку всього на рік, в заяві все одно має бути зазначено, що це відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Нагадаємо, раніше в парламенті прийняли законопроект, згідно з яким чоловіки мають право взяти відпустку на два тижні, якщо у них народилася дитина, а також отримують право на рівних з дружиною піти в декретну відпустку н три роки. Двотижневу відпустку можна взяти в будь-який момент протягом трьох місяців після народження дитини.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям доведеться відкласти відпустки, оскільки в Туреччині оголосили локдаун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий український виконавець Монатік показав фото свого сина.

Також "Hyser" писав, що Макалей Калкін, який прославився своєю роллю в комедії "Один вдома", став батьком.