В уряді анонсували ще кілька підвищень пенсійних виплат у 2021 році та надбавки. Їх буде три: в липні, жовтні й у грудні.

Липень

Всі перерахунки в липні проведуть автоматично. На початку другого місяця літа має відбутися підвищення прожиткового мінімуму (ПМ) для непрацездатних на 85 гривень з 1769 грн. до 1854 грн. Також будуть збільшена і мінімальна пенсія до 1854 грн. Пише видання "Сьогодні".

Крім цього, повинні збільшити й надбавки за понаднормовий стаж (наприклад, доплата за кожен рік стажу понад 35 років (30 років для жінок) підвищиться на 85 копійок). Надбавки та підвищення передбачені для учасників та інвалідів війни, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

А пенсіонери віком 75-80 років, які мають трудовий стаж 25 років (для жінок 20 років) і більше, отримуватимуть пенсію не менше 2500 грн. плюс щомісячну надбавку 400 грн., разом не менше 2900 грн.

З жовтня для пенсіонерів у віці 75-80 років введуть щомісячні доплати в розмірі 400 грн.

Грудень

З 1 грудня має відбутися ще одне підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних – до 1934 грн. (+80 грн.). Також перерахують всі належні пенсіонеру надбавки. Зокрема, доплата за кожен рік стажу понад 35 років (30 років для жінок) збільшиться ще на 80 копійок.

Варто відзначити, що останній перерахунок стався у квітні поточного року. Тоді перерахували пенсії працюючим пенсіонерам, які працюють не менше 24 місяців з дня призначення пенсії.

У Пенсійному фонді оприлюднили, які пенсії отримують українці у 2021 році:

– Соціальні пенсії - 1,7 тисячі гривень;

– Пенсія по інвалідності - 2,8 тисячі гривень;

- Пенсія за втрату годувальника - 3,2 тисячі гривень;

- Звичайна пенсія - 3,7 тисячі гривень;

- За вислугою років - 3,4 тисячі гривень;

- Військова пенсія - 5,6 тисячі гривень;

- Пенсія судді - 77,3 тисячі гривень.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Мінсоцполітики розповіли, кому пенсії як і раніше будуть доставляти за місцем проживання.

Також наш портал повідомляв, які можливі ризики очікують українців з введенням накопичувальної пенсійної системи.

Нагадуємо, ПФУ назвав банки, які виплачуватимуть пенсії українцям, починаючи з 1 вересня.