Президент України відвідав позиції ЗСУ на кордоні з тимчасово окупованим Кримським півостровом

Про те, що під час робочого візиту на Херсонщину, Володимир Зеленський побував на передовій, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Лідера України ознайомили з оперативними обставинами й показали систему укріплень, розташовану в адміністративних межах Автономної Республіки Крим. Зеленський оглянув підземні укриття та окопи, коротко поспілкувавшись з бійцями, що несуть свою нелегку службу. Крім цього Президент виявив інтерес і до забезпечення військовослужбовців.

Президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Зокрема, Зеленському показали основний табір наших патріотів поблизу від населеного пункту Чаплинка, де він детально ознайомився з умовами, в яких розміщують особовий склад - спальні та санітарні модулі, а так само польовий спортивний зал. Відвідавши, санітарну частину Глава України розпитав чергових медиків про забезпечення медичним обладнанням та наявності лікарських засобів, поцікавившись епідемічною ситуацією і процесом вакцинації військовослужбовців.

Президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

За словами Президента, він побачив не тільки повну готовність бійців, а й військової техніки, що дуже важливо як в резерві, так і на передовій. Найважливіше - це стану ЗСУ, і в першу чергу - психологічний, а потім - технічний. Це має значення для того, щоб усвідомити: те, що війська РФ тимчасово передислокувалися, ще не означає, що армія України не повинна бути готовою до того, що країна-агресор знову повернеться до наших кордонів.

У фіналі робочої поїздки, Володимир Зеленський передав військовим підрозділам кілька приладів нічного бачення і тепловізорів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Президент України прокоментував ймовірність атаки з боку анексованого Кримського півострова.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що організацією зустрічі Зеленського і Путіна доручили займатися главі офісу Президента Андрію Єрмаку.

А до цього ми розповідали про те, що в зоні ООС підірвався військовий автомобіль, в результаті вибуху загинув один військовий, ще троє бійців отримали бойові травми.