Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що пік третьої хвилі коронавірусної інфекції пройдено і допоміг її швидкому завершенню адаптивний карантин.

В даний час рівень інфікування COVID-19 пішов на спад у всіх регіонах України, пише "ТСН".

"Порівняно з минулим і позаминулим тижнем кількість хворих зменшилася з майже 92 тисяч до 77 тисяч, тобто на 15 тисяч осіб менше захворіло за тиждень, ніж за позаминулий. Також кількість госпіталізованих людей за тиждень порівняно з позаминулим тижнем зменшилася майже 3 400 осіб. Ці цифри говорять насамперед про те, що ситуація стабілізується. Ми дійсно пройшли цей надважкий період. Надважкий період третьої хвилі", - заявив Степанов на брифінгу 27 квітня.

Глава МОЗ каже, що кількість випадків зменшилася у всіх областях України і в Києві, де ще місяць тому ситуація була вкрай важкою. За його словами тільки в Донецькій області залишається найбільша завантаженість ліжок з киснем.

Що стосується інших областей, то в них спостерігається стійка тенденція до зменшення випадків захворюваності на ковід. Якщо говорити про загальну завантаженість ліжок по країні, то показник дорівнює 52%, що говорить про дієвість обмежень, встановлених адаптивним карантином.

"Коли дотримуємося всіх правил, то досить швидко проходимо ці важкі ситуації, важкі атаки ковіду, які він постійно чинить на нас з вами", - додав Степанов.

Разом з тим він нагадав, що попереду тривалі вихідні і закликав українців максимально уникати великого скупчення людей, а також носити маски і дотримуватися гігієни.

Доктор також закликав відкласти на нетривалий термін поїздки до друзів і родичів. Краще провести свята у вузькому колі і вберегти від інфекції і себе і рідних людей. Також важливо не нехтувати правилами і рекомендаціями епідеміологів.

Раніше Hyser писав про те, що доктор Комаровський відповів українцям на болюче питання.

Також Hyser повідомляв, що мер Віталій Кличко розповів про наслідки ковіда.

Нагадаємо, що МОЗ склало список тих, кому заборонено вакцинуватися.