Великдень - це те свято, коли хочеться порадувати своїх рідних і близьких смачною випічкою. Але випікання пасок це досить довгий і трудомісткий процес, не завжди на це є час.

На щастя, в мережі знайшовся чудовий рецепт, завдяки якому смачну і домашню паску можна приготувати за п'ять хвилин.

Вам знадобиться мінімум інгредієнтів і часу. А випічка вийде ніжною, м'якою і дуже смачною.

Рецепт розрахований на 4 невеликих паски або дві великих. Готувати можна прямо в мікрохвильовці, використовуючи форму або чашку.

Врахуйте, якщо готувати маленькі пасочки, то досить буде 5 хвилин. А великі краще поставити запікатися на хвилин 10-15.

Інгредієнт:

Борошно — 1,5 склянки (200 мл)

Яйця — 2 шт.;

Цукор — 1 стакан (можна замінити на фруктозу);

Вершкове масло — 75 г (можна замінити на кокосове);

Рослинна олія — 35 мл;

Молоко — 150 мл;

Сіль — 1 щіпка;

Ванілін — 1 г;

Розпушувач тіста - 1,5 чайних ложки;

Цукати, сухофрукти, мак, родзинки, горіхи — на свій смак.

Як готувати:

Яйця слід збити міксером або віночком з цукром, ваніліном і сіллю. Потім треба додати молоко, рослинне і розтоплене вершкове масло. Гарно перемішати, додати борошно і розпушувач.

Після цього можна вмішувати сухофрукти та інші смаколики, які обрали для своїх пасок.

Тісто має бути рідким, як сметана 40% жирності. Форми або чашки слід змастити олією і заповнити їх трохи більше ніж наполовину.

Випікати в мікрохвильовці на повній потужності протягом 4 хвилин. Потім не відкриваючи дверцята даємо постояти ще 1 хвилину. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або сірником.

Важливо: час приготування залежить не тільки від розміру форми, але і потужності самої мікрохвильовки.

Після того як паски охололи, їх можна полити глазур'ю і прикрасити. Зберігати випічку можна в пергаментному папері або пакеті.

Раніше "Нyser" писав про те, що у мережі показали найоригінальніші та незвичайні паски.

Також наш портал повідомляв, скільки паски можна з'їсти, щоб не нашкодити здоров'ю.

Нагадуємо, як "Великодній кошик" подорожчав у різних регіонах України.