Володимир Зеленський зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою

Глава держави Володимир Зеленський планує офіційний візит до Польщі, щоб зустрітися з лідером сусідньої країни Анджеєм Дудою і обговорити низку питань, серед яких і агресія Росії. Про це йдеться в повідомленні пресслужби президента Польщі.

Поїздка президента України Володимира Зеленського до Польщі відбудеться 3 травня. Він візьме участь у святкуванні 230-річчя прийняття першої Конституції Польщі, а також обговорить низку питань з Анджеєм Дудою. Варто відзначити, що в свою чергу глава Польщі візьме участь у святкуванні 30-річчя Незалежності України.

Підкреслимо, що напередодні відбулася зустріч голови бюро міжнародної політики президента Польщі Кшиштофа Щерського та заступника голови офісу Президента України Ігоря Жовкви. Сторони провели переговори у Варшаві. Зокрема були підняті теми російської агресії та активності військ країни агресора на сході України, взаємних візитів президентів, а також підтримки України на форумах НАТО та ЄС.

Напередодні президент Володимир Зеленський у зв'язку із загостренням ситуації на сході країни, записав відеоролик в якому звернувся до президента Росії Володимира Путіна. Український президент запропонував главі Кремля зустрітися на Донбасі для діалогу. Незабаром Володимир Путін відреагував на запрошення, але зустрітися не погодився. Він звернувся із зустрічною пропозицією зустрітися в Москві. Однак, як зазначив перший президент Леонід Кравчук, поїздка Володимира Зеленського до Москви навіть не розглядається, оскільки переговори повинні проходити на нейтральній території.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський вважає, що Україна все ще перебуває в серйозній небезпеці, навіть незважаючи на відведення військової техніки РФ від українського кордону.

Також наш портал інформував, що у Зеленського розповіли, чи запрошуватимуть Володимира Путіна на переговори до Києва.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко розповів, на чий бік стане в разі повномасштабної війни між Україною і Росією.