Синоптики розповіли, коли в Україну прийде потепління

Через кілька днів настане останній місяць весни, проте погода замість того, щоб радувати українців довгоочікуваним теплом, підносить несподівані "сюрпризи" у вигляді заморозків і навіть снігу. Така тенденція збережеться і найближчої доби, проте потім в Україну повернеться тепло. Про це інформує Український гідрометцентр.

У середу, 28 квітня в Україні збережеться прохолодна погода. У нічний час доби практично по всій території країни очікуються заморозки від 0 до -5 градусів. Вдень стовпчики термометрів покажуть скромні 7-13 градусів тепла.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Вже наступного дня, 29 квітня почне поступово повертатися тепло. У нічний час в деяких регіонах все ще очікуються заморозки від 0 до 4 градусів, але в більшості областей буде від 1 до 6 тепла. Вдень повітря прогріється до 12-18 градусів вище нуля. У південних і західних регіонах вдень очікуються невеликий дощ, на решті території без опадів. Налагоджуватися погода почне в Києві: вночі від 3 до 5 градусів вище нуля, а вдень до 16 градусів тепла.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

У п'ятницю, 30 Квітня потеплішає до +20 градусів, проте в західних, північних і центральних регіонах очікуються короткочасні дощі, а місцями грози. Вночі температура повітря складе від 5 до 11 градусів вище нуля. У Києві також помітно потеплішає: вночі від 8 до 10 тепла, а вдень від 17 до 19 градусів вище нуля, але перешкодити насолодитися весняною погодою можуть дощі з грозами.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

У перший день останнього місяця весни дощі продовжаться на заході країни і в Луганській області, а на решті території опади не прогнозуються. У нічний час доби стовпчики термометрів покажуть від 7 до 10 градусів тепла, а вдень до 18 градусів вище нуля. Жителям південних регіонів доведеться задуматися про Шорти, адже там очікується до 23 градусів тепла.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, якою буде погода в травні.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, коли в Україні закінчаться температурні гойдалки і прийде тепло.

Нагадаємо, що синоптики попередили про погіршення погодних умов в Україні.