У МОЗ прогнозують нову хвилю захворюваності

Голова МОЗ Максим Степанов прогнозує нову хвилю пандемії коронавірусної інфекції в червні 2021 року. Різкий сплеск захворюваності очікується після Великодня і травневих свят. Наслідки свят українці побачать вже через три-чотири тижні. Таку заяву міністр зробив в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

Максим Степанов зазначив, що вже через кілька днів українці відзначатимуть Великдень, а повністю заборонити відвідування храмів в Україні неможливо. Тому частина громадян все одно відвідає богослужіння і як наслідок через три-чотири тижні після свят відбудеться сплеск захворюваності. Міністр зазначив, що крім Великодня будуть травневі свята під час яких мобільність населення також збільшується.

Глава МОЗ висловив сподівання, що українці, а особливо ті групи, які знаходяться в групі ризику, будуть дотримуватися правил карантину і сплеск захворюваності буде не дуже високим.

До слова, станом на вівторок, 27 квітня в Україні зафіксували 7 915 нових випадків зараження коронавірусом. Зокрема заразилося 202 медпрацівники та 336 дітей. За даними МОЗ за минулу добу 1650 осіб потребувало особливого догляду і були госпіталізовані. Також за добу 17 391 людина успішно поборола недуг, а 432 людини померли в результаті ускладнень.

Найбільше випадків зараження зафіксовано в Києві-869 нових випадків за добу. На другому і третьому місці розмістилися Полтавська і Донецька області - 651 і 588 нових випадків відповідно. Також складна ситуація спостерігається в Одеській і Запорізькій областях, де за добу захворіло 580 і 552 людини відповідно.

Раніше портал Hyser повідомляв, що президент Володимир Зеленський попередив українців про нову хвилю коронавірусу.

Також наш портал інформував, що головний інфекціоніст розповіла, чи можуть захистити антитіла від повторного зараження коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, що у Кабінеті Міністрів допустили продовження карантину після 30 Червня.