Синоптики поділилися прогнозом погоди на травень.

За їхніми словами, наступний місяць видасться вельми теплим, особливо в порівнянні з попередніми. Власне і температура повітря буде вище, ніж роками раніше. Відповідними даними поділився Укргідрометцентр, пише "КП в Україні".

Синоптики розповіли про нестерпну травневу спеку, фото: Нуѕег

Середня місячна температура очікується в межах 15-18 градусів, а в горах - 11-13 градусів тепла, що на 1-1.5 градуса вище середніх багаторічних значень. Місячна ж кількість опадів не повинна перевищити показники середніх багаторічних значень. У зв'язку з цим, навіть є надія, що літнє тепло прийде в Україну вже десь 15-20 травня.

При цьому синоптики не виключають зниження температури повітря до 0-6 градусів морозу, в Карпатах і на північному сході - до 7-10 градусів морозу, а на узбережжі морів - місцями прогнозується 0-3 градуси тепла. Зокрема, заморозки можуть проявити себе в першій половині місяця по всій Україні, а в другій половині травня вони можливі в північних, центральних, східних областях і в Карпатах.


Варто зазначити, що в Україні максимум у травні температура повітря становила +31...+ 37 градусів тепла, на півдні Одеської області, на Луганщині і в Криму - до 38-39 градусів, а ось в горах - всього +22...+ 30 градусів. Цього року такі температурні показники малоймовірні, але все одно буде тепло, що теж радує, особливо з урахуванням того, якими прохолодними видалися березень і квітень в 2021 році.

Так що можна вже сміливо перебирати свій гардероб і діставати літні речі.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики розповіли, коли закінчаться холоди і прийде тепло.

Також наш портал повідомляв, що Україну заллє потужними дощами.

Нагадуємо, що негода не відпустить Україну на початку тижня.