Президент України Володимир Зеленський заявив про встановлення "режиму тиші" на Донбасі.

Тристороння контактна група практично прийшла до угоди в питанні "Великоднього перемир'я" на Донбасі. Відповідну заяву зробив Зеленський під час візиту на ЧАЕС, пише "Цензор.НІ".


За його словами, всі нюанси вже були обговорені і майже узгоджені. Він уточнив, що ще завтра має відбутися засідання ТКГ, зокрема, підгрупи з безпеки. Однак Зеленський впевнений, що сторони вже все вирішили, хіба що не позначили документальне формулювання цієї угоди.

Також український президент акцентував увагу на тому, що українська сторона вживає всіх необхідних заходів для встановлення перемир'я, оскільки на сьогоднішній день - це є пріоритетним завданням для уряду.


На даний же момент влада хоче домогтися в першу чергу того, щоб на Великдень не було пострілів, а відповідно і смертей. А для цього, зі слів Зеленського, українська сторона вже все зробила.

До слова, нещодавно стало відомо, що глава Кремля Володимир Путін покликав Зеленського до Москви. Двом лідерам дійсно потрібно зустрітися, щоб обговорити завершення війни в Донбасі, а також відведення від російських військ з окупованого Криму і сходу країни. Однак на думку віце-прем'єр-міністра, міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова, зробити це потрібно не в Росії, оскільки саме вона є країною-агресором.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Росії зробили гучну заяву щодо "навчань" в Криму.

Також наш портал повідомляв, що у Зеленського відповіли, Чи запросять Путіна до Києва.

Нагадуємо, що у зоні проведення АТО зафіксовано зменшення кількості обстрілів з боку противника.