З життя пішов знаменитий "олімпієць"

На іншому кінці планети, в Австралії, у віці 78-ми років, покинув цей світ тренер і переможець Олімпіади-60, Джон Конрадс. Про цю трагічну новину інформує Олімпійський комітет Австралії.

Реальне ім'я Джона - Яніс, а народився майбутній переможець Олімпіади в 42 році минулого століття, в столиці Латвії - Ризі. Відразу після окупації країни військами СРСР, сім'я Яніса переїхала до Німеччини, де вони всі разом прожили до 49-го року, після чого емігрували до США. Однак, влада країни відмовила їм у видачі візи, і сім'я Конрадсів змушена була перебратися далі, в Австралію. Саме в цій країні глава сімейства і навчив своїх дітей азам плавання, побоюючись, що вони не знають, як правильно поводитися близько незліченних водойм, що оточують їх житло.

Втім, Яніс показав, чого гідне навчання рідного батька - на Олімпіаді в Римі, яка пройшла в 60-му році, 18-ти річний хлопець взяв "золото" при запливі вільним стилем на дистанцію в 1,5 кілометра. Ще три бронзові медалі він виграв пізніше: дві за вільний стиль на дистанції в 400 метрів, і ще одну за естафету на відстані 4 по 200 метрів. Всього ж за час своєї спортивної кар'єри він зміг встановити 26 світових рекордів. Його молодша сестра, Ільза, також не залишилася осторонь - на цих же Олімпійських іграх вона завоювала "срібло", ставши у віці 16-ти років срібним призером.

Джон Конрадс. Фото: olympics.com.au
Джон Конрадс. Фото: olympics.com.au

Відзначимо, що займатися плаванням Джон почав, щоб також подолати серйозні наслідки поліомієліту. Тренував його і сестру не тільки батько, а й Дон Талбот.

"Пізніше, попрацювавши тренером і сам, Джон домігся значних успіхів у бізнесі, надихнув інших олімпійців задуматися про життя після виснажливих занять спортом, і зіграв важливу роль у підвищенні обізнаності про біполярний розлад, від якого страждав і сам", - підкреслив президент Олімпійського комітету Австралії Джон Коутс.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Старий "Урал" з коляскою перетворили в прекрасний сучасний мотоцикл.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що у метро столиці України дозволили безплатно перевозити велосипеди.

А до цього ми розповідали про те, що Ані Лорак раптово повідомила про роман з відомим українським футболістом.