У метро столиці України дозволили безплатно перевозити велосипеди

Про те, що відповідні поправки, після рішення прийнятого в КМДА, вніс голова комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, повідомляє в соціальній мережі Facebook Група "Київ - Велосипедне Місто".

Зокрема, буде доповнено пункт правил 3.5 про безплатне перевезення, і тепер допускається провезення спортивного спорядження: лиж, санок, ковзанів і велосипедів, з одним уточненням - в чохлах або належнім пакуванні. А оновлені правила набудуть чинності вже з вересня цього року.

Відзначимо, що до подібних нововведень, в метро дозволялося провозити велосипеди в чохлах, але в розібраному вигляді, при цьому розмір не повинен був перевищувати суму довжини, ширини та висоти у 200 сантиметрів, і тільки за окрему плату. Це, безумовно, обурювало користувачів велосипедистів і викликало відповідну реакцію в інших пасажирів підземного громадського транспорту. Пропозиція про безплатне провезення транспортних засобів подавалася ще у 2019 році, і ось, такі "чудові поліпшення" нарешті схвалені владою Києва.

Відзначимо, що деякі користувачі соціальної мережі цілком адекватно відреагували на таку новину: "яка Діка дурня! Так я бачив байки в метро Амстердаму. Але там були для того конкретно вказані двері і обгороджене місце у вагоні.", "Скоро тролейбус і за сумісником евакуатор, а що прикольно придумують закони, рівень ПТУ", "Авто, є, буду чекати закону, коли з авто можна в метро їздити, щоб в пробках не стояти" і "Ви подумайте, коли 20 чоловік зайде у вагон в годину пік з велосипедами, я думаю весело не особливо велосипедистам буде.".

Коментар. Фото: скріншот facebook.com/kyivbikecity
Коментар. Фото: скріншот facebook.com/kyivbikecity

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як з мотоцикла "Урал", за якихось 2 місяці, прибравши все зайве, але додавши трохи грошей, зібрати швидкісний рейсер.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що найближчими днями нашу країну заллє дощами, а вночі можливі і заморозки.

А до цього ми розповідали про те, що у Кабінеті Міністрів планують знизити ціни на внутрішні авіаперельоти.