Росія відводить військову техніку з Криму після проведених військових навчань

Росія заявила про відведення своєї військової авіації з тимчасово окупованого Криму після проведення військових навчань, які пройшли на півострові минулого тижня. Про це в понеділок, 26 квітня повідомили у Міністерстві оборони РФ.

У Міноборони Росії заявили, що вся техніка після проведення військових навчань була повернута на аеродроми постійного базування. Зокрема йдеться про більш ніж п'ять десятків літаків оперативно-тактичної та вертольоти армійської авіації об'єднання ВПС і ППО Південного військового округу. Також у навчаннях була задіяна морська авіація Чорноморського флоту Росії.

Також підкреслюється, що російські вертольоти і літаки були відведені на свої аеродроми в Ставропіллі, Кубані, а також у Волгоградську і Ростовську області.

Варто нагадати, що днями раніше Росія оголосила про відведення військ від кордону з Україною. До цього РФ активно стягувала військову техніку в Ростовську область. За останніми даними кількість російських військових на україно-російському кордоні була більшою ніж у 2014 році, коли Росія почала проявляти агресію щодо України. Раніше глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до будь-якого розвитку ситуації і дасть відсіч агресору в разі необхідності. Також президент прокоментував відведення російської армії від українського кордону. Гарант зазначив, що наша країна завжди на чеку, проте зменшення чисельності російських військ знижує напругу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський звернувся до президента РФ Володимира Путіна з пропозицією зустрітися на Донбасі, де йдуть бойові дії.

Також наш портал інформував, що глава Кремля Володимир Путін відмовив Володимиру Зеленському у зустрічі на Донбасі і у відповідь запросив його на переговори до Москви.

Нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, на чий бік стане в разі повномасштабної війни України і Росії.