Україну наприкінці квітня щедро засипало снігом

Незважаючи на те, що підходить до завершення вже другий місяць весни погода як і раніше далека від весняної. У той час як більшість регіонів заливають дощі, в окремих областях 26 квітня настала справжня зима. Як повідомляє видання segodnya весняна хуртовина накрила Київську область.

Весняний сніг змогли спостерігати жителі Миронівки Київської області. Сніг почався рано вранці і покрив чималим шаром дівер і землю. Також зима нагрянула і в Богуслав також на Київщині.

Сніг на Київщині. Фото: segodnya.ua
Сніг на Київщині. Фото: segodnya.ua

Сніг на Київщині. Фото: segodnya.ua
Сніг на Київщині. Фото: segodnya.ua

За інформацією ТСН кілька сантиметрів снігу випало і в Умані Черкаської області, про що свідчать записи на вебкамерах. Однак сніг швидко розтанув, оскільки температура повітря була близька до нуля.

Зовсім не весняна погода спостерігається в Карпатах. Гору Піп Іван Чорногірський замело снігом. Як повідомляє "Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост" на сторінці в Facebook стовпчики термометрів на горі опустилися до 5 градусів морозу.

"Станом на 7:50, 26.04.2021 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, опади у вигляді снігу, обмежена видимість, вітер західний 3-4 м/с. Температура повітря -5°С", — йдеться в повідомленні.

Водночас синоптики зовсім не радують і прогнозом на травень. Народний синоптик Леонід Горбань зазначив, що погода в останній місяць весни буде дуже мінливою, тому не виключаються навіть заморозки, які протриматися орієнтовно до 7-го травня. Але незважаючи на температурні гойдалки Травень порадує українців і теплими днями, яких до кінця місяця буде ставати все більше.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про негоду.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли, коли закінчаться холоди і прийде тепло.

Нагадаємо, що в Україну йде різке похолодання.