Українцям нагадали про необхідність обрати банк для отримання пенсії

У зв'язку з тим, що "Укрпошта" припиняє надавати послуги з доставки пенсій, українським пенсіонерам до 1 вересня необхідно вибрати банк в якому вони хочуть отримувати виплати. Таких банків всього налічується 19. ПФУ у Київській області показав повний перелік доступних банків.
У Пенсійному фонді нагадали, що з 1 вересня цього року змінюється організація виплати і доставка пенсій для громадян, які на даний момент отримують виплати через "Укрпошту". До 1 вересня їм необхідно вибрати банк в якому вони хочуть отримувати пенсію.
Вибирати можна з наступних фінустанов:
ВАТ "Ощадбанк"
ПАТ "Райффайзен Банк Аваль"
ПАТ КБ "Приватбанк"
ВАТ "Юнекс-банк"
ПАТ "Креді Агріколь банк"
ВАТ "Альфа-банк"
ПАТ "ПУМБ"
ПАТ "УкрСиббанк"
ПАТ АБ "Укргазбанк"
ПАТ АБ "Південний"
ВАТ "Кредобанк"
ПАТ "Укрексімбанк України"
ВАТ "Ідея банк"
ПАТ "КБ "Акорд"
ВАТ "Кристалбанк"
ВАТ "ТАСкомбанк"
ВАТ "Комерційний Індустріальний Банк"
ВАТ "ОТП банк"
ВАТ "МКБ"

Але в той же час залишаються і ті категорії пенсіонерів, яких дане нововведення обійде стороною і їм пенсії, як і раніше будуть доставляти за адресою. Так, приносити пенсії будуть пенсіонерам з інвалідністю, які не в змозі самостійно дістатися до відділення банку або банкомату, а також людям від 80 і старше. Однак доставляти пенсії буде вже не"Укрпошта". Новий доставщик буде визначений за допомогою конкурсу, який проведе ПФУ до 1 вересня.

Пенсіонери, які до встановленої дати не виберуть банк для отримання виплат, без пенсії не залишаться. Пенсійний фонд автоматично створить рахунок в "Ощадбанку", про що повідомить пенсіонера. Примітно, що якщо з якоїсь причини людини не влаштує обраний банк, то він в будь-який час може змінити його.