Найближчими днями нашу країну заллє дощами, а вночі можливі й заморозки

Про те, які несприятливі погодні умови очікуються в перші дні Страсного тижня, і що Квітень поки не збирається радувати теплом, повідомляє пресслужба Українського гідрометцентру.

Зокрема, у більшості областей України очікуються значні опади. Метеорологи впевнені, що дощі пройдуть у Харкові, Полтаві, Кропивницькому, Сімферополі, Херсоні, Запоріжжі та Донецьку. У перший день тижня, 26 квітня, крім опадів, в цих містах також очікується зниження температури: від + 8 до + 10 градусів за Цельсієм.

Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua

Наступного дня, у вівторок, опади у вигляді дощів випадуть вже в Одесі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Черкасах, Полтаві, Луганську та Миколаєві. Температура повітря на цих територіях впаде до + 11 градусів за Цельсієм, і тільки в Сімферополі буде трохи тепліше - до + 12 градусів за Цельсієм. У столиці України 27 квітня також пройдуть зливи, і, як стверджують синоптики, закінчаться тільки до вечора.

Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua

28 квітня, в середу, аналогічні метеоумови очікуються в Чернівцях, Івано-Франківську, Львові та Ужгороді. Ті ж області, де дощі пройшли раніше, в понеділок і вівторок, навпаки відпочинуть від опадів - весь день буде сонячна погода, повітряні маси прогріються до + 14 градусів за Цельсієм. У західних регіонах нашої країни позначки термометрів покажуть + 8 градусів за Цельсієм. Тепліше буде лише у Чернівцях - тут у денний час доби очікується до + 13 градусів за Цельсієм.

Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua

Зазначимо, що згідно з даними метеорологів, 1 і 2 травня в Києві очікується похмура погода, але без будь-яких опадів. Температура повітря в столиці України прогріється в денний час до + 15 градусів за Цельсієм, а вночі стовпчики термометрів просядуть до + 8...+ 9 градусів за Цельсієм.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у день Чорнобильської трагедії Державна архівна служба України організувала онлайн-виставку"Чорнобиль: 35 років пам'яті".

Також раніше наш портал повідомляв про те, що експерти прогнозують підвищення тарифів на опалення на 20 відсотків.

А до цього ми розповідали про те, чого категорично не можна робити в останній тиждень перед Великоднем, що починається 26 квітня, і закінчується в ніч з 1 на 2 травня.