У Кабінеті Міністрів планують знизити ціни на внутрішні авіаперельоти

В уряді виступили з ініціативою знизити ціни на внутрішні авіарейси шляхом введення нульового ПДВ. Тому незабаром авіаквитки можуть коштувати майже як квиток на поїзд. Таку заяву зробив глава Мінінфраструктури Владислав Криклій у програмі "Зворотній зв'язок" на каналі "Україна 24".

Міністр упевнений, що такий крок стане хорошим поштовхом для розвитку авіаперевезень всередині країни. За його словами тоді вартість авіаперельотів буде більш конкурентною, ніж спостерігається зараз. Криклій нагадав, що у світі лютує пандемія і досі багато туристичних країн знаходяться в "червоній" зоні, тому знизивши ціни на внутрішні перельоти буде розвиватися і Внутрішній туризм. Крім того, як зазначив чиновник, це хороший шанс для українських перевізників змінювати географію на період пандемії і отримувати дохід.

Владислав Криклій заявив, що внутрішні авіаперельоти будуть доступні більшості, оскільки за ціною будуть несуттєво дорожче, ніж квиток на поїзд. Він зазначив, що це стане першим кроком, щоб люди більше вибирали авіаперельоти для внутрішніх подорожей. Міністр додав, що українці зможуть вибрати будь-які напрямки.

"У нас аеропорт "Херсон" починає працювати, приймати внутрішні та міжнародні рейси, аеропорт "Одеса" працює, "Київ", "Львів", "Запоріжжя". Дуже багато напрямків, за якими можна буде подорожувати", - зазначив міністр.

До слова, напередодні головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що літо цього року буде нагадувати літо 2020 року. У зв'язку з пандемією коронавірусу багато країн будуть "закриті" для туристів. Він рекомендував планувати відпочинок в Україні і утриматися від поїздок закордон.

Раніше портал Hyser повідомляв, що МАУ організували унікальний екскурсійний маршрут над Чорнобилем.

Також наш портал інформував, що у мережі набирає популярності захоплюючий ролик про сутичку двох пасажирських авіалайнерів.

Нагадаємо, що автоперевізники масово піднімають ціни на проїзд.