Експерти прогнозують підвищення тарифів на опалення на 20%

Початок опалювального сезону це завжди удар по гаманцях українців. Але наступний опалювальний сезон обіцяє бути особливо складним, адже тарифи на опалення, за прогнозами експертів, можуть зрости на 20%. Про це повідомляє Інформаційний портал UBR.

На думку експертів підвищення тарифів на опалення обумовлено необхідністю ремонтувати обладнання. Зазначається, що через високу вартість блакитного палива у підприємств комунальної теплоенергетики немає коштів для проведення ремонту мереж та обладнання. Тому гроші будуть залучати за рахунок підвищення цін.

Платити за новими тарифами українцям доведеться вже в наступному опалювальному сезоні, який припадає на 2021-2022 роки. Експерти підкреслюють, що підвищення серйозно вдарить по бюджету кожної української сім'ї.

Голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при Київській міській адміністрації Олег Попенко заявив, що підвищення тарифів на тепло очікується на рівні 20-22%.

Варто зазначити, що це не єдине підвищення тарифів, яке очікує українців у найближчому майбутньому. На думку експертів подорожчати незабаром може і електроенергія. Так, громадянам доведеться платити 2,5 грн за кВт/год замість 1,68 гривні. Відзначається, що підприємства, що генерують електроенергію, отримують тільки 3 копійки з кожного кіловата, а решта грошей йде на розподіл електрики. Тому, щоб уникнути краху цієї галузі, необхідно підвищити тарифи. При цьому 2,5 гривні за кВт/год ціна не остаточна, через час тарифи для українців можуть піднятися ще вище: до 3,5-4 грн за кВт/год.