В Україні пропонують оновити вимоги до автовласників

Про те, що Міністерство фінансів України пропонує внести зміни до Податкового кодексу, і розширити фіскальну базу шляхом створення нового транспортного податку, пише видання "Українська правда".

Якщо поправки приймуть, то платити транспортний податок будуть всі власники автотранспортний засіб, якщо вартість авто понад 1,2 мільйона гривень. Зокрема, за такий автомобіль, протягом 5 років необхідно буде виплачувати по 25 000 гривень щорічно. Варто нагадати, що згідно з чинним податковим кодексом, під транспортний податок поки підпадають тільки автомобілі, з ціною перевищує 2,25 мільйона гривень.

Втім, це не всі передбачувані зміни. Цілком можливо, що у Верховній Раді розглянуть і проєкти законів, подані з ініціативи Володимира Зеленського, і стосуються декларування доходів громадян. У цьому випадку під оподаткування все ж не потраплять: активи, загальна вартість яких не перевищує 400 000 гривень; квартири, що мають площу до 120 квадратних метрів; приватні домоволодіння з площею до 240 квадратних метрів; комерційні споруди квадратурою до 60 квадратних метрів і автотранспортні засоби з двигуном об'ємом в 3 000 кубічних сантиметрів, ціною до 2,25 мільйона гривень.

Налоговая декларация. Фото: скриншот YouTube-видео.
Податкова декларація. Фото: скріншот YouTube-відео.

Однак, є і менш позитивні поправки: громадян, часто продають нерухомість зобов'яжуть платити більше податків - з кожної третьої угоди, здійсненої за рік, необхідно буде платити стандартний ПДФО - 18 відсотків. Також, мають заборгованість з виплати податків, на суму в більш ніж 1 мільйон гривень, не зможуть покинути межі України. Інформацію про підприємців податкові органи стануть отримувати не за фактом порушень валютного та податкового законодавства, або законів про протидію легалізації доходів, а й за саму можливість вчинення такого "злочину".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що дію заходів з протидії пандемії коронавірусної інфекції та режим НС в нашій країні можуть продовжити й до кінця літа.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що НБУ спрогнозував підвищення зарплат українців майже на 10 відсотків.

А до цього ми розповідали про те, що у "МАУ" пропонують пролетіти над Києвом і Чорнобилем в 35-ту річницю аварії на Чорнобильській атомній електростанції.