У Франції вакцину переплутали зі звичайним фізіологічним розчином і прищепили ним людей

Вже другий рік у світі лютує пандемія коронавірусної інфекції. Всі країни проводять активну вакцинацію свого населення, щоб захиститися від вірусу. Так, у Франції під час вакцинації трапився неприємний казус - людям замість препарату вкололи простий фізрозчин. Про це інформує видання France Blue.
Інцидент стався у французькому місті Еперне, де 140 осіб замість ін'єкції препаратом Pfizer отримали уколи фізіологічної сироватки. Варто відзначити, що фізрозчин не є медичним препаратом. Це стерильна солона вода, яку зазвичай використовують як розчинник під час ін'єкцій або для очищення ран. Саме тому "вакцинація" не мала ніякого впливу на здоров'я людей.
Таку грубу помилку допустили в одному з центрів вакцинації, але вже наступного дня всі 140 осіб були проінформовані про те, що сталося. Відзначається, що їм доведеться повторно записатися на прийом і пройти вакцинацію. Місцева влада ніяк не прокоментувала цей неприємний інцидент, проте було проведено розслідування і призначений медичний працівник, який спостерігатиме за ходом вакцинації.
У той же час в Україні повним ходом йде вакцинація населення. Напередодні Україна отримала ще 367 200 доз вакцини AstraZeneca, які вже найближчим часом будуть розподілені між усіма прищепними пунктами країни. Зазначається, що частину партії зарезервують для тих, хто вже прищепився першою дозою AstraZeneca. Також вже з 17 травня очікується надходження чергової партії вакцини Pfizer-BioNTech в кількості 473 850 доз.