Нацбанк спрогнозував підвищення зарплат українців майже на 10%

Національний банк України потішив українців прогнозом по заробітній платі у 2021 році. За розрахунками регулятора номінальна зарплата підніметься на 17,8%, а реальна стане більше на 8,6%. Про це йдеться в повідомленні пресслужби НБУ.

У зв'язку з пандемією коронавірусу в Україні помітно підвищився рівень безробіття, проте Нацбанк прогнозує, що цього року даний показник знизитися і в середньому за рік складе 9,1%. Рівень безробіття продовжить поступово знижуватися і очікується, що вже у 2022 році він досягне природного рівня - 8,5%.

"З одного боку, відновлення економічної активності сприятиме нормалізації показника, з іншого - зниження буде гальмуватися значним зростанням витрат бізнесу на оплату праці", - йдеться в повідомленні регулятора.

ТАКОЖ НБУ прогнозує подальше пожвавлення економіки країни, що позитивно позначиться на рівні заробітної плати українців. Прогнозується, що вже цього року номінальна зарплата підніметься на 17,8%, а реальна стане більше на 8,6%. Також зростання продовжитися і в наступному році на 9,7% і 3,9% відповідно.

Нагадаємо, що українців старше 40 років масово залишають без роботи. Чим вищий вік, тим складніше працевлаштується в Україні. Річ у тім, що роботодавці віддають перевагу молодим фахівцям, оскільки вони мають бажання активно коштувати кар'єру і більш активно проявляють себе на робочому місці. Крім того, вагомим плюсом є те що вони краще орієнтуються в сучасних технологіях. Варто відзначити, що близько 16% людей до 40 років стикалися з тим, що роботодавець віддає перевагу співробітникам молодше.

Раніше портал Hyser повідомляв, що уряд анонсував нові субсидії до 100 тисяч гривень для українських фермерів.

Також наш портал інформував, що українським батькам збільшать розмір допомоги при народженні дитини майже на 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, що експерти спрогнозували, що до кінця поточного року середній розмір заробітної плати в Україні підніметься майже на 4 тисячі гривень.