Зазвичай, людей, які мають вплив у суспільстві і чітку державну позицію, переслідують опоненти, а тому їх потрібно надійно охороняти. На забезпечення своєї безпеки нинішній лідер Білорусі витрачає ось уже котрий рік суму близько $18 млн. і не дарма.

Так, білоруський президент Олександр Лукашенко за свої більш ніж 25 років правління змінив аж 12 керівників своєї служби безпеки. Основою його спецслужби є елітні підрозділи КДБ і МВС-група "Альфа" і головне управління Держохорони МВС, а кожну людину відповідає за його життя, він стверджує особисто.

Днями Лукашенко заявив про запобігання держперевороту і замаху на нього і його дітей. Більше того, білоруський лідер озвучив, що на його вбивство виділили $10 млн. Не дивно, що Лукашенко всерйоз задумався про долю країни в разі його загибелі.

За сценарієм " "на заміську резиденцію глави держави на травневі свята готувався збройний напад. Лукашенко стверджує, що робота снайпера була оцінена в один мільйон доларів.

Як наслідок, стало відомо про затримання лідера партії "Білоруський Народний фронт" (БНФ) Григорія Костусєва, а також політолога і громадського діяча Олександра Федути як організаторів всього цього за підтримки американських спецслужб. За словами Олександра Лукашенка, після держперевороту опозиція збиралася просити ввести в Білорусію війська НАТО.

До слова, днями понад 1700 білоруських чиновників відкрито вимагали у лідера Білорусі, підписавши відповідний лист, припинити насильство в країні, звільнити політичних в'язнів і найголовніше - провести нові вибори президента.

Ось тільки про прийняття "рішення" народом мова не йде, так як Лукашенко вже підготував декрет про передачу влади в разі екстреної ситуації. Згідно з документом, " наступником "або точніше" колективним президентом " стане Рада безпеки, випливає з рішення Лукашенка.

При цьому раніше Олександр Лукашенко називав імена зовсім інших кандидатів на своє місце. Одним з них був помічник президента в Гродненській області Юрій Караєв, а іншим - губернатор Володимир Каранік.

Раніше Hyser писав про те, що Лукашенко дав пораду Зеленському, що потрібно робити з Донбасом.

Також наш портал розповів про те, що у Пентагоні розповіли правду про відведення російських військ від українських кордонів.

Нагадавши, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив про найбільше зосередження російських військ біля кордонів з Україною, яке коли-небудь було.