Дієтологи назвали продукти, з яких не можна починати свій день

Про те, що лікарі не рекомендують їсти відразу після пробудження деякі овочі та фрукти, а також ні за яких обставин не пити каву або гарячий шоколад, пише видання "Сьогодні".

Зокрема, кава або шоколад, втручаються в стабільну роботу людського організму, оскільки зайва доза кофеїну негативно впливає на загальний рівень адреналіну і викликає, згодом, занепад сил після хвилі перезбудження. Крім цього, кофеїн збільшує виділення шлункового соку, провокуючи печію і загострюючи гастрити. Аналогічний ефект має і шоколад - через значний вміст масел, але при цьому яскравого смаку, шлунково-кишкового тракту виділить більшу кількість секреції, бо перетравлювати особливо нічого, то розчиняти сік буде стінки шлунка.

Не радить дієтолог і починати ранок з перекусу бутербродом з напівкопченою або копченою ковбасою, через що містяться в них гістаміну: при регулярному вживанні в їжу продуктів з ним, він може викликати розвиток запальних реакцій, тобто звичайну алергію.

Сніданок, фото: скріншот
Сніданок, фото: скріншот

Забудьте і про свіжі фрукти та овочі. День, розпочатий зі свіжих овочів і фруктів як самостійної страви, загрожує роздратуванням слизової шлунково-кишкового, і виникненням здуття в ньому, яке може зберегтися як мінімум до полудня. Винні у всьому - органічні кислоти (що також негативно впливають на склад шлункового соку), а й рослинні волокна, вона ж клітковина, підвищить ризик запорів, додасть проблем з кислотністю шлунка і призведе до подразнення слизової кишківника.

Але якщо всі ці продукти поєднувати, а не їсти на голодний шлунок прямо з ранку, то вони цілком можуть принести певну користь.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що вчені назвали чай, який приведе в норму холестерин і врятує від онкологічних захворювань.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що медичні експерти розповіли, які продукти знижують рівень тестостерону.

А до цього ми розповідали про те, що зберегти ниркам здоров'я можна, якщо стежити за своїм меню, і приймати в їжу тільки корисні компоненти.