Уряд не виключає продовження карантинних обмежень в Україні й після заявлених раніше дат

Про те, що дія заходів з протидії пандемії коронавірусної інфекції та режим НС в нашій країні можуть продовжити і до кінця літа, пише видання "Укрінформ", посилаючись на інтерв'ю міністра Кабміну Олега Немчинова, яке він дав каналу "Україна24".

Зокрема, за словами Немчинова, карантинні обмеження не закінчаться 30 Червня, бо два місяці були обрані як орієнтовний термін, і, залежно від того, що відбувається, і третьої хвилі пандемії коронавірусу, дія карантину може бути продовжена на невизначений термін. Втім, підкреслив міністр, все залежить від самих громадян України, і того, як вони будуть виконувати вимоги, що стосуються карантину.

Відзначимо, що всупереч на песимістичні варіанти розвитку подій, Немчинов все ж анонсував швидкий вихід з "червоної" карантинної зони столиці України та ще близько 6 регіонів. На цей час "червону" епідемічну мітку мають: Чернівецька, Чернігівська, Хмельницька, Харківська, Сумська, Одеська, Полтавська, Миколаївська, Львівська, Київська, Запорізька та Житомирська області, включаючи Київ.

Поки що в "жовтій" карантинній зоні - Херсонська, Івано-Франківська та Закарпатська області. Решта регіонів - в "помаранчевій" зоні, а "зелених" в Україні вже не залишилося.

Нагадаємо, що дію карантинних обмежень до 30 червня 2021 року було продовжено через можливий спалах пандемії, очікуваної після тривалих травневих свят. Від того, як поводитимемся населення нашої країни, і чи утримається від масових заходів і поїздок по областях і залежить, чи буде в Україні четверта хвиля коронавірусної інфекції.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в уряд спростив процес отримання державної підтримки для фермерів.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Олексій Резніков заявив: Володимир Зеленський не прийме пропозицію Володимира Путіна зустрітися в Москві.

А до цього ми розповідали про те, що Київ і ще кілька областей покинуть "червоний" карантинний список найближчим часом.