США спостерігають за відведенням деяких російських військових частин від українського кордону, однако робити висновки щодо серйозності їх намірів ще дуже зарано.

Окім того, самої лише заяви про відведення віськ замало, пише "Голос Америки". Про це заявив в коментарі агенції Reuters високопосадовець Пентагону.

"Ще занадто рано говорити, які саме сили виводяться, і яке саме озброєння, схоже, там все ще залишається. Але я можу просто сказати вам, що ми дуже, дуже уважно стежимо за цим", - сказало джерело, яке погодилося прокоментувати ситуацію на умовах анонімності.

Відомо, що у четвер, 22 квітня, Росія оголосила, що усі цілі, які були поставлені, виповнені, тому було прийнято рішення завершити перевірочні заходи у Південному та Західному військових округах. Це, в свою чергу, викликало напругу в стосунках із Заходом через те, що десятки тисяч російських військовослужбовців зосередилися поблизу українських кордонів, що підвищило ризик початку військового конфлікту.

У Держдепі вважають, що треба доволі обережно ставитись до заяви Москви щодо відведення віськ, а речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що заява росіян поки лишається лише словами.

"Ми почули заяву. І наскільки нам відомо, вона лишається заявою. Ми продовжимо спостерігати за ситуацією", - заявив Нед Прайс, підкресливши, що Америка продовжує підтримували цілосність України.

"Ми підтверджуємо нашу підтримку українського суверенітету та територіальної цілісності, і це також поширюється на територіальні води України. То ж наше повідомлення є таким: ми чули заяву росіян, і ми будемо спостерігати, як це буде виконуватись", - сказав він.

Раніше Hyser писав про те, що Леонід Кравчук розповів, до чого варто готуватися Україні у разі нападу з боку РФ.

Також Hyser повідомляв, що у Пентагоні заявили, що зараз концентрація військ РФ на українському кордоні більша, ніж у 2014 році.

Нагадаємо, що адміністрація Байдена попередила Росію про можливі наслідки у разі нападу на Україну.